Գործնական դաս՝ «Արմենիա Վայն» գինու գործարանում. հաճելիի և օգտակարի զուգակցում
Համալսարանի կառավարման ֆակուլտետի զբոսաշրջության կառավարում մասնագիտության ուսանողները, «Սննդի ծառայությունների կազմակերպում» առարկայի շրջանակներում, հակաճգնաժամային և զբոսաշրջության կառավարման ամբիոնի դասախոս, տնտեսագիտության թեկնածու Ստեփան Մանթարլյանի ուղեկցությամբ, հոկտեմբերի 10-ին այցելել են «Արմենիա Վայն» գինու գործարան, որը գտնվում է Հայաստանի խաղողագործական շրջաններից մեկում՝ Արագածոտնում:
Մշակութաբան Սյունե Բարսեղյանի ուղեկցությամբ ուսանողներին հնարավորություն է տրվել այցելելու գործարանի մասնաշենքները, քայլ առ քայլ ծանոթանալու արտադրության փուլերին`խաղողի մշակումից մինչև գինու ստացում: Այնուհետև կատարվել է կարմիր և փրփրուն գինիների համտեսում՝ հատուկ մասնագիտացված համտեսի սրահում:
Ուսանողներին սովորեցրել են, թե ինչպես պետք է համտեսել գինին և ինչպես նկարագրել ու ներկայացնել այն:
Մեզ հետ զրույցում Ստեփան Մանթարլյանը նշեց, որ դասընթացի շրջանակում սա առաջին այցելությունն էր արտադրական ընկերություն և տեսական գիտելիքների ամրապնդման համար գործնական, ուսուցողական կարևոր նշանակություն ունեցավ:
«Հատուկ շնորհակալություն «Արմենիա Վայն» ընկերության ղեկավարությանը՝ նման հնարավորություն ընձեռելու համար: Իրոք, օգտակար ու անչափ հետաքրքրիր էր այցելել մի գինեգործարան, որտեղ բազմադարյա պատմություն ունեցող հայկական գինեգործության ավանդույթներն ու փորձը զուգակցվում են ժամանակակից մոտեցումների հետ և առաջարկում բարձրորակ արտադրատեսակներ»,- ասաց Ստեփան Մանթարլյանը՝ հույս և ցանկություն հայտնելով, որ արտադրությունում անցկացված նման գործնական դասերը շարունակական կլինեն:
ՀՊՏՀ Լրատվության և հասարակայնության հետ կապերի բաժին